Blog

Módosítások kora

2017. 03. 29.

 

A 272/2014-es kormányrendelet módosítása megtörtént, amelynek lényege, hogy a pályázók számára kedvezőbb, kiszámíthatóbb megvalósítást nyújtson. Mindezeken túl a GINOP támogatási lehetőségek felhívásai is sorra módosultak az elmúlt hetekben, amelynek az oka a folyamatos keret emelések a nagyszámú túligénylések miatt és a szabályok változásának átvezetése.

 

A legfontosabb jogszabályi módosítások:

  • Nem lehet előrehozni a szakaszhatárt a már megnyílt felhívások során.
  • Ha már megnyílt a pályázat és az erős túligénylés miatt le kellene zárni a támogatási igénylések fogadását, akkor a felfüggesztésről szóló döntés hivatalos közleménye és a tényleges felfüggesztés között legalább 8 napnak el kell telnie.
  • A felhívás megjelenése és a beadhatóság közötti legalább 30 napos időszakasz alatt módosul még a felhívás, akkor a legutóbbi felhívási módosításhoz képest legalább 15 nappal később lehet ténylegesen kinyitni a pályázatot.
  • Az új értékelési rendszerben a döntéseket az értékelők véleménye alapján hozzák, az alábbi módon: ha mind a két értékelő támogatásra javasolta a projektet, az támogatásban részesül, ha mindkettő elutasítást javasol, elutasításban részesül. Ha az egyik értékelő támogatásra javasolta a projektet, a másik viszont elutasításra, akkor egyedi szabály lép életbe, ha a 30%-ot meghaladja a kért értékelő által adott pontszám közötti különbség, akkor újabb értékelőnek adják még ki a pályázatot értékelésre, hogy három vélemény legyen ugyanarról a pályázatról és a többségi vélemény fog dönteni.