Blog

100% támogatás Gyakornoki programra még mindig

2017. 05. 08.

 

Még rövid ideig (a forrás már 90%-ban lefedett) elérhető a korábban már bemutatott remek támogatási lehetőség a GINOP 524 16 pályázati felhívás, amely „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” vonatkozik. 

 

Ezen forrásból lehetőség van 25 évnél fiatalabb alkalmazottak foglalkoztatására és eszközök beszerzésére, valamint a meglévő alkalmazottak bérének támogatására, mint kapcsolattartó 100% támogatás mellett.

Feltételek röviden:

 

GINOP 524 16 | Gyakornoki program pályakezdők támogatására

Pályázók

- Mikro kis- és középvállalkozások legalább egy teljes üzleti évvel, legalább 1 fő alkalmazottal, tőkéje nincs a jogszabályi érték alatt, mérlegfőösszege és árbevétele nem kisebb, mint a beruházás összege

Támogató tevékenységek

- Gyakornokok foglalkoztatása
- Vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenység
- Adminisztrációs tevékenység:
- Kötelezően előírt nyilvánosság, tájékoztatás.
- A gyakornoki munkahelyekkialakításához, a munkavégzéshez szükséges eszközök, immateriális javak beszerzése, megfelelő gyakornoki munkafeltételek biztosításához szükséges beszerzések, nfrastrukturális és ingatlan beruházás.

Kötelezettségek

- projekt keretében a támogatásból foglalkoztatottak munkaviszonyát a támogatott foglalkoztatási időszakot közvetlenül követően a támogatott foglalkoztatás időtartamának feléig, legalább 4,5 hónapig fenntartja.

Támogatás mértéke

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,9 millió Ft, maximum 30 millió Ft lehet, intenzitása max 100%.

Benyújtás ideje

A pályázatok benyújtása 2016. augusztus 1-től 2018. július 31-ig  lehetséges.

Aki alkalmazott felvételén, vagy kisebb értékű eszközök beszerzésén gondolkodik, annak ez egy ideális, remek lehetőség, konstrukció. A támogatási igény benyújtásakor, csak a felvenni kívánt személyek végzettségét kell megjelölni és az illetékes szakképzési centrum igazolását csatolni.